Waveboards huren

Waveboards huren

Is een board met twee wielen, verwant aan een skateboard en een snakeboard. Het board bestaat uit twee smalle platforms, die met behulp van een veer met daaromheen een aluminium of metalen buis aan elkaar zijn verbonden. Elk platform heeft een eigen wiel, dat onafhankelijk van het andere wiel kan draaien. Beide wielen zijn bevestigd aan een schuin aflopende metalen caster, in een hoek van ongeveer 30°, die richting de achterkant van het board staan.

Vanwege de unieke constructie van het waveboard heeft het rijden meer weg van surfen dan van skateboarden. De stand van de benen blijft loodrecht op de lengte-as van het board, en de voeten hoeven niet van het board af om te kunnen versnellen. Tijdens het rijden is het ook mogelijk om te carven, door gebruik te maken van heel-and-toe side bochten (zie sturen).

 

Bij het op gang komen wordt eerst de voorste voet op het voorste gedeelte van het board gezet. Met de achterste voet wordt afgezet waarna deze voet op het achterste platform van het board geplaatst wordt. De achterkant en de voorkant van het board kunnen afzonderlijk van elkaar om de lengte-as draaien. Hierdoor is het mogelijk om te sturen en zelfs voort te bewegen, zonder de voeten van het board af te halen.Waveboarden, waveboards huren, verhuur, inhuur, rotterdam, waveboard